Naminės picos pado receptas su paprastais ingredientais

Naminės picos pado receptas su paprastais ingredientais

Pasigaminti skanią picą namuose gali būti tikras malonumas, o picos pagrindas yra svarbiausia šio patiekalo dalis. Jis lemia, ar pica bus minkšta ir puri, ar traški ir plona. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip pasigaminti puikų picos padą namuose, naudojant paprastus ingredientus ir sekant lengvai suprantamus žingsnius.

Ingredientai puikiam picos padui

Prieš pradėdami gaminti, pasirūpinkite, kad turėtumėte visus būtinus ingredientus. Labai svarbu naudoti kokybiškus produktus, nes jie tiesiogiai įtakoja picos skonį ir tekstūrą. Pagrindiniai ingredientai reikalingi picos padui:

  • Miltai: Rinkitės aukštos kokybės kviečių miltus, idealiai tinka 00 tipo arba duonos miltai. Šie miltai sukuria puikią tekstūrą.
  • Vanduo: Vandeniui taip pat svarbu būti švariam ir kambario temperatūros.
  • Alyvuogių aliejus: Papildomas alyvuogių aliejus suteikia tešlai elastingumo ir praturtina skonį.
  • Šviežios mielės arba sausos mielės: Jos padeda tešlai kilti ir suteikia švelnią tekstūrą.
  • Druska: Prideda skonio ir padeda kontroliuoti tešlos kilimą.
  • Cukrus: Mažas kiekis cukraus padeda aktyvuoti mieles.

Picos pado gaminimo žingsniai

1. Mielių aktyvavimas

Jei naudojate sausas mieles, pirmiausia jas reikia aktyvuoti. Įpilkite šaukštelį cukraus į 250 ml šilto (ne karšto) vandens. Įmaišykite 7 gramus sausų mielių ir palikite 5-10 minučių, kol mielės pradės putoti. Jei naudojate šviežias mieles, jas tiesiog sumaišykite su cukrumi ir leiskite suaktyvėti be vandens.

2. Tešlos maišymas ir minkymas

  • Maišymas: Dideliame dubenyje sumaišykite 500 gramų miltų ir 10 gramų druskos. Po truputį pilkite aktyvuotas mieles, nuolat maišydami mediniu šaukštu.
  • Aliejaus pridėjimas: Kai tešla laisvai maišosi, įpilkite 30 ml alyvuogių aliejaus ir toliau maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  • Minkymas: Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir perkelkite tešlą. Minkykite ją apie 10 minučių, kol ji taps glotni ir elastinga. Jei pastebite, kad tešla per daug klijuojasi, lengvai pabarstykite ją miltais.

3. Tešlos kildinimas

Tešlą suformuokite į kamuoliuką ir padėkite į lengvai pateptą aliejumi dubenį. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu arba plastikine plėvele. Leiskite tešlai kilti šiltoje vietoje apie 1-2 valandas, kol ji dvigubai išsiplės.

4. Tešlos formavimas ir picos pagrindo paruošimas

  • Dalijimas: Kai tešla pakilusi, išverskite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinkite į dvi ar keturias dalis, priklausomai nuo norimos picos dydžio.
  • Formavimas: Kiekvieną tešlos dalį lengvai išplokite rankomis ar kočėlu norimos formos. Jei siekiate plonos picos, tešlą plonai iškočiokite, jei norite storos, palikite šiek tiek storesnę.
  • Kraštų formavimas: Šiek tiek pasilenkite kraštus, kad sukurtumėte pakilusią briauną.

Alternatyvūs būdai ir patarimai

  • Šaldymas: Jei nenorite viso tešlos kiekio naudoti iš karto, suvyniokite likusią tešlą plastikine plėvele ir laikykite šaldiklyje iki mėnesio.
  • Picos akmuo: Maltai akmenys ar specialūs picos kepimo formos padeda sukurti traškesnį pagrindą. Prieš dedant picą į orkaitę, įkaitinkite akmenį.
  • Alternatyvūs miltai: Eksperimentuokite su viso grūdo, kvietiniais ar net be glitimo miltais, kad pakeistumėte tekstūrą ar skonį.

Picos kepimas ir gaminimas

  • Įkaitinimas: Įkaitinkite orkaitę iki 220-250°C. Jei naudojate picos akmenį, leiskite jam įkaisti apie 30 minučių.
  • Apdailos ingredientų pridėjimas: Ant picos pagrindo užtepkite pomidorų padažo ir mėgstamiausių priedų: sūrio, daržovių, mėsos.
  • Kepimas: Kepkite picą apie 10-15 minučių, arba kol kraštai paruduos ir sūris ištirps.

Pasigaminti picos padą namuose yra lengva ir smagu. Pasitelkus šiuos žingsnius ir patarimus, galėsite mėgautis savo gaminta pica ir panaudoti savo kūrybiškumą, pridedant įvairių priedų ir skonių. Eksperimentuokite ir atraskite jums labiausiai patinkantį receptą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *