Čili sriuba – universalus šaltos dienos šildantis pasirinkimas

Čili sriuba – universalus šaltos dienos šildantis pasirinkimas

Čili sriuba yra vienas iš populiariausių patiekalų, puikiai tikstančių šaltu oru, nes ji yra ir soti, ir šildanti. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip paruošti skanią čili sriubą, pateiksime kelis patarimus, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį, ir paaiškinsime, kokios yra svarbiausios šio patiekalo sudedamosios dalys.

Ingridientai, reikalingi čili sriubai

Norint paruošti skanią čili sriubą, jums reikės šių ingredientų:

  • 500 g jautienos faršo arba liesesnės maltos mėsos alternatyvos
  • 1 didesnė svogūno galvutė
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalia paprika
  • 2 skardinės (apie 800 g) konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 1 skardinė (apie 400 g) raudonųjų pupelių, nusunktų
  • 1 skardinė (apie 400 g) kukurūzų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštelis maltų čili pipirų (galite padidinti arba sumažinti, priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo)
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis cukraus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Vanduo arba sultinys (apie 500 ml, priklausomai nuo norimos sriubos konsistencijos)
  • Šviežiai kapotų žolelių papuošimui (pvz., kalendra ar petražolės)

Paruošimo žingsniai

1. Mėsos kepinimas

Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje arba puode. Suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepinkite juos ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrūs ir maloniai aromatingi. Pridėkite jautienos faršą ir kepkite, kol jis taps rudas. Šiuo metu nereikia visko perkepti, pagrindinis tikslas yra suaktyvinti skonius ir tinkamai apkepti mėsą.

2. Daržovių pridėjimas

Į mėsą suberkite smulkintą raudonąją ir žaliąją paprikas. Kepinkite kelias minutes, kol jos taps švelnios. Pridėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir leiskite keletą minučių pabūti ant ugnies, kad sustiprintų skonį.

3. Sriubos virimas

Supilkite konservuotus pomidorus (galite juos truputį sutrinti blenderio pagalba, jei norite lygesnės konsistencijos) į puodą su mėsa ir daržovėmis. Pridėkite raudonųjų pupelių ir kukurūzų, pagardinkite maltu čili pipiru, kmynais, druska, pipirais ir cukrumi. Maišydami įpilkite vandens arba sultinio, priklausomai nuo to, ar norite tirštesnės ar skystesnės sriubos. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir leiskite sriubai ten virti apie 20-30 minučių.

4. Paskutinis akordas

Baigdami virti sriubą, paragaukite ir koreguokite prieskonių balansą pagal savo skonį. Jei reikia daugiau aštrumo, pridėkite čili pipirų ar čili miltelių. Jei jums labiau patinka intensyvesnis pomidorų skonis, įdėkite šiek tiek pomidorų pastos. Patiekdami ant stalo, sriubą puoškite šviežiai kapotomis žolelėmis.

Papildomi patarimai ir variantai

Ingredientų variacijos

  • Mėsos pasirinkimas: Jei nesate mėsos mėgėjas arba norite išbandyti ką nors kita, galite naudoti vištieną, kalakutieną arba net vegetariškus mėsos alternatyvas, tokius kaip sojos arba daržovių faršas.
  • Aštrumas: Sriubos aštrumo lygį galima reguliuoti pagal skonį. Jei mėgstate labai aštrų, pridėkite čili pipirų ar ką tik nuo krūčio kapotų čili. Dėl švelnesnio skonio, tiesiog mažinkite šių ingredientų kiekį arba naudokite švelnesnes paprikas.
  • Prieskoniai: Taip pat galite pridėti kitų prieskonių, pavyzdžiui, raudonėlio ar čiobrelio, kurie puikiai dera su pomidorais ir mėsa.

Patiekimo idėjos

  • Duona: Pasirinkite mėgstamą duoną arba batonus. Puikiai dera šviežiai kepta bagetė arba kukurūzų duona.
  • Garnyrai: Sriubą gardinkite grietine arba graikišku jogurtu jai atvėsus, kurie puikiai išryškina skonį ir suteikia kreminės tekstūros. Taip pat galite pridėti šiek tiek sūrio, pavyzdžiui, mocarelos ar čederio.
  • Gėrimai: Ši sriuba labai gerai derinasi su šviežiai spaustomis sultimis arba šalutiniu kokteiliu, kurio pagrindą sudaro žalumos.

Dažniausiai užduodami klausimai

Ar galima šią sriubą užšaldyti?

Taip, čili sriuba puikiai tinka užšaldymui. Tiesiog leiskite jai visiškai atvėsti, perdėkite į sandarius indelius arba užšaldymo maišelius ir laikykite šaldiklyje iki trijų mėnesių. Atitirpinant, tiesiog padėkite į šaldytuvą per naktį arba naudokite mikrobangų krosnelę ar viryklę, kad greitai atitirptų.

Kiek laiko šią sriubą galima laikyti šaldytuve?

Laikoma uždarame inde šaldytuve, čili sriuba išlieka šviežiai iki keturių dienų. Jei norite sriubą išlaikyti ilgiau, rekomenduojama sudėti į šaldiklį.

Ar galima pakeisti konservuotus pomidorus šviežiais?

Taip, jei norite naudoti šviežius pomidorus vietoj konservuotų, pirmiausia rekomenduojama juos nulipti (galite šiek tiek pašildyti vandenyje, kad lengviau nuluptumėte odelės) ir smulkiai supjaustyti arba sutrinti, kad būtų išgauta norima konsistencija.

Jei anksčiau nebandėte gaminti čili sriubos, šiame straipsnyje pateikti patarimai ir receptas padės jums ją paruošti lengvai ir skaniai. Paruošdami sriubą pagal savo skonį, galėsite eksperimentuoti su skoniais ir atrasti tobulą variantą, kuris tiks jūsų ir jūsų artimųjų skoniui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *