Brownie receptas šokoladiniam desertui su modifikacijomis

Brownie receptas šokoladiniam desertui su modifikacijomis

Brownie – daugelio mėgstamas desertas, garsėjantis savo turtingu šokoladiniu skoniu ir švelnia tekstūra. Šis desertas kilo iš JAV ir greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo paprasto paruošimo ir nuostabaus skonio. Šiame straipsnyje pristatysime pačio skaniausio brownie receptą ir aptarsime keletą naudingų patarimų, kaip šį desertą paversti dar gardesniu. Taip pat pasidalinsime keliomis modifikacijomis, kurios padės pritaikyti brownie pagal jūsų skonį.

Ingredientai

Prieš pradedant gaminti, pasiruoškite visus reikalingus ingredientus:

  • 200 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
  • 150 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 100 g kvietinių miltų
  • 2 valg. šaukštai kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • (Nepasirenkamas) 100 g graikinių riešutų ar šokolado drožlių

Gaminimo būdas

1. Paruoškite tešlą

Norint pasiekti geriausią rezultatą, pirmiausia ištirpdykite juodąjį šokoladą ir sviestą. Galite tai padaryti naudodami vandens vonelę: įdėkite šokoladą ir sviestą į dubenį, kurį padėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Nuolat maišykite, kol ingredientai visiškai susilydys ir taps vienalytė masė. Tai ne tik užtikrins, kad šokoladas neišdžius, bet ir suteiks brownie šilkinę tekstūrą.

2. Maišykite kiaušinius ir cukrų

Kitame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Tai padės pagaminti švelnų ir pūkuotą brownie.

3. Sujunkite ingredientus

Pridėkite ištirpintą šokolado ir sviesto masę į plakimo metu gautą kiaušinių ir cukraus mišinį. Švelniai maišykite, kol sudedamosios dalys taps vienalyčiu kremu.

4. Pridėkite sausas sudedamąsias dalis

Per sietelį persijokite miltus, kakavą ir žiupsnelį druskos, kad išvengtumėte gumulėlių. Persijotas sudedamąsias dalis švelniai įmaišykite į tešlą. Stenkitės nemaišyti per ilgai, kad išlaikytumėte tešlos lengvumą. Jei nusprendėte naudoti graikinių riešutų ar šokolado drožlių, pridėkite jas šiuo metu.

5. Iškepti brownie

Nustatykite orkaitę 180°C temperatūrai. Ištepkite kepimo skardą sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į skardą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 25-30 minučių. Brownie centras turėtų išlikti šiek tiek drėgnas – tai patikrinsite įkiškę medinį dantų krapštuką, jis turėtų išeiti su keliais šokoladiniais trupiniais.

Patarimai tobulam brownie

  • Dėmesys ingredientams: Rinkitės kokybiškus šokolado plytelius – tai svarbiausias ingredientas ir labai įtakoja galutinį skonį.
  • Nepervirkite: Svarbiausia nepervirti brownie, nes tai gali padaryti desertą sausą ir prarasti švelnią tekstūrą.
  • Eksperimentuokite: Pridėkite įvairių riešutų, pvz., lazdyno, migdolų ar karamelės gabalėlių, kad praturtintumėte skonį.

Keletas variacijų

1. Veganinė versija

Norint pagaminti veganinį brownie, pakeiskite sviestą su augaliniu aliejumi, o kiaušinius – su linų sėmenų ar obuolių tyre. Naudokite veganišką šokoladą, kurio sudėtyje nėra pieno produktų.

2. Be glitimo

Jei vengiate gliuteno, kvietinius miltus galite pakeisti migdolų ar kokosų miltais. Atminkite, kad obuolių, bananų ar kitos vaisių tyros gali padėti suklijuoti tešlą, jei naudojate riešutų miltus.

3. Sugar-free pasirinkimas

Jei ieškote cukraus neturinčio pasirinkimo, natūralius saldiklius, tokius kaip stevija ar klevų sirupas, galima naudoti vietoj cukraus. Saldiklius naudokite atsargiai, nes jie gali turėti įtakos struktūrai.

Brownie yra universalus desertas, kurį lengva priderinti prie bet kokio skonio ir mitybos reikalavimų. Pagaminę brownies pagal šį receptą, gausite šokoladinių skonių šventę jūsų skonio receptoriams, kuri malonins ne tik kasdien, bet ir šventinėmis progomis. Eksperimentuokite su skirtingais ingredientais, atraskite savo mėgstamiausias skonines korekcijas ir mėgaukitės šiuo nepaparastu desertu kartu su šeima ir draugais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *