Kinietiška vištiena su daržovėmis jūsų stalui

Kinietiška vištiena su daržovėmis jūsų stalui

Kinietiška vištiena su daržovėmis yra vienas iš populiariausių ir universaliausių patiekalų, kuris gali tapti puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam vakarienės stalui, tiek ypatingesnei progai. Šis receptas lengvas, greitai paruošiamas ir leidžia eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis, prieskoniais bei padažais. Toliau aptarsime pagrindinius ingredientus, paruošimo būdus ir pateiksime naudingų patarimų, kaip išgauti geriausią skonį.

Ingredientai

Norint paruošti kinietišką vištienos patiekalą su daržovėmis, jums reikės šių pagrindinių ingredientų:

  • 500–600 g vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų;
  • 2 valg. šaukštai sojos padažo;
  • 1 valg. šaukštas kukurūzų krakmolo;
  • 2–3 skiltelės česnako, smulkiai susmulkintos;
  • 1 vidutinis brokolis, suskirstytas į mažas galvutes;
  • 1 raudona paprika, supjaustyta juostelėmis;
  • 1 morka, supjaustyta plonais griežinėliais;
  • 100 g žalių žirnelių;
  • 30 ml daržovių aliejaus;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Paruošimas

Paruošti šį patiekalą nėra sunku. Vykdykite toliau pateiktas instrukcijas žingsnis po žingsnio, kad jūsų kinietiška vištiena su daržovėmis būtų sultinga ir pilna skonio.

1. Vištienos marinavimas

  • Supjaustykite vištienos krūtinėlę į mažus gabalėlius maždaug 2-3 cm dydžio.
  • Sumaišykite vištieną su sojos padažu ir kukurūzų krakmolu.
  • Palikite marinuotis 15-20 minučių. Tai padės užtikrinti, kad vištiena bus sultinga ir turtingo skonio.

2. Daržovių paruošimas

  • Nuplaukite ir paruoškite visas daržoves, kaip nurodyta ingredientų sąraše.
  • Įsitikinkite, kad visos daržovės yra panašaus dydžio, kad jos vienodai iškeptų.

3. Kepimas

  • Įkaitinkite didelę keptuvę ar voką ant vidutinės aukštos ugnies ir įpilkite aliejaus.
  • Įdėkite vištieną ir kepkite, dažnai maišydami, kol ji taps auksinės spalvos ir visiškai iškepa. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Pašalinkite iš keptuvės ir padėkite į šoną.
  • Į tą pačią keptuvę įdėkite susmulkintą česnaką ir kepkite 30 sekundžių, kol kvapas taps intensyvus.
  • Pridėkite visus paruoštus daržoves ir kepkite 3–4 minutes, kol jos šiek tiek suminkštės, bet vis dar bus traškios.

4. Viską Supilti Kartu

  • Įdėkite vištieną atgal į keptuvę su daržovėmis.
  • Viską sumaišykite ir įpilkite dar šiek tiek sojos padažo pagal skonį. Maišykite dar 2 minutes, kad visi skoniai susijungtų.

Patarimai ir Variacijos

Šis receptas gali būti lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį ar turimas atsargas. Štai kelios idėjos, kaip patobulinti šį patiekalą ar pakeisti ingredientus:

  • Ryžiai ar makaronai: Patiekite kinietišką vištieną su daržovėmis ant garintų ryžių arba nesūdytų azijietiškų makaronų.
  • Pridėkite prieskonių: Jei jums patinka aštresni patiekalai, pridėkite šiek tiek čili padažo arba šviežio imbiero.
  • Sojų Padažo Alternatyvos: Vietoj sojos padažo pabandykite naudoti tamari sojų padažą be glitimo variantą.
  • Daržovių Įvairumas: Pridėkite arba pakeiskite daržoves – puikiai tiks cukinijos, šparagai ar žiediniai kopūstai.

Nauda Sveikatai

Vištiena ir daržovės derinys ne tik patenkina skonio receptorius, bet ir yra puikus baltymų, vitaminų bei mineralų šaltinis. Vištiena padeda išlaikyti raumenų masę ir suteikia energijos, o daržovės aprūpina jūsų organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. Be to, naudojant sojos padažą, sočiųjų riebalų kiekis yra sumažintas, o patiekalas tampa sveikesnis.

Taigi, mėgaukitės šiuo gardžiu patiekalu, žinodami, kad jis ne tik skanus, bet ir sveikas jūsų organizmui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *